Погледни добре пръстите на ръцете си! Те издават какъв човек си


Хиромантия – науката, която разказва за особеностите на личността и съдбата на човека според линиите на дланта. Тя е много популярна в наше време, но малко хора знаят, че тя си има „братовчед“ – хирогномия, която определя характера човек от формата на ръцете, техния размер, формата и структурата на пръстите на ръцете. Това е свързано с влиянието на наследствеността върху характера на човека, пише zajenata.bg.

Подготвили сме един прост тест, който ще ви помогне да научите малко повече за себе си, вашите близки и дори непознати хора. Погледнете снимката и изберете формата, която най-много прилича на вашите пръсти!

Какво означава формата на пръстите на ръцете

1. ПРЪСТИ ТИП А

Ако имате такава форма на пръстите на ръцете като на фигура А (най-вляво), най-вероятно сте потаен човек. Вие не обичате да говорите за своите планове и мечти на всеослушание. Такава информация доверявате само на най-близките. Вие имате голямо сърце и сте готови да се пожертвате, ако е необходимо. Обикновено хората с тази форма на пръстите на ръцете са честни и любезни. Също така, те имат отлично чувство за хумор!

2. ПРЪСТИ ТИП В

Формата на пръстите ви най-много наподобява тази от вариант В на фигурата? Тогава най-вероятно имате моменти, когато не сте уверени в себе си. Но ако нещо наистина ви е на сърце, тогава нищо не може да ви спре. Не ви е лесно да говорите с непознати, но на тези, които са близки до вас, сте готови да посветите цялото си свободно време. А те от своя страна ви ценят и уважават! Вие сте силен човек, който с чест ще излезе от всяка ситуация. А ние можем само да завиждаме на постоянството ви!

3. ПРЪСТИ ТИП С

Advertisement

Ако формата на пръстите при вас е същата като на фигура С, то вие сте истински ангел на мира, който помага на хората да се разбират един с друг. Също така ви е присъща голяма доза емоционалност и свободно отношение към околните, които в наше време не е присъщо на много хора. Вие сте личност с фина психика. За вас е важно щастието на всички хора около вас. Притежавате добър художествен вкус и високи умствени способности.

Заболявания според формата на пръстите

Формата на пръстите на ръцете и тяхното състояние може също така да се съди и за някои заболявания.

Болезнени стави на пръстите на ръцете, които са с неправилна форма, е знак на остеоартрит. Повечето от тези промени се наблюдават при пациенти с подагра.

Ако ставите се подуват и има зачервяване – това е проява на полиартрит. В този случай трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Болката между втората и третата фаланги на безименния пръст и показалеца предупреждава за предстояща проява на заболяване на коленните стави.

Твърде гъвкави или много трудно огъващи се стави и пръсти с намален мускулен тонус означават проблеми в черния дроб и жлъчния мехур.

Източник: Блиц

loading...

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format