Неписани правила за шофиране в България

Всеизвестен факт е, че българинът разбира от коли, спорт и политика.

Когато става въпрос за шофиране, се оказва, че в родината ни не важат писаните закони, а някакви неписани правила, които очевидно се спазват и уважават от всички. Кои са тези неписани закони?

1) Еднаквите цифри в регистрационния номер ти дават предимство – независимо от знаци, маркировка и закон за движение по пътищата, шофьори с еднакви цифри в номера имат предимство във всяка една ситуация.

Advertisement

2) Големите и скъпи автомобили могат да правят каквото си поискат – законът за предимството важи и за водачите на големи, скъпи и лъскави автомобили. Те могат да карат и паркират както си искат, а останалие просто им се пречкат.

3) Всеки шофьор е цар на пътя и другите участници в движението нямат никакво значение – изхождайки от това правило, водачите не се съобразяват с останалите и карат сякаш са сами на пътя.

4) Ако спазваш законите, си глупав– това неписано правило явно важи за повечето шофьори по родните пътища. Вероятно спазването на правилата те превръща в смотаняк, затова тази практика масово се избягва.

loading...
error: No copy please :)