Наръчник за оцеляване на чужденци в България

Макар че българите се славим като гостоприемен народ, чужденците в нашата родина се сблъскват с доста трудности, които ги озадачават и дори ги плашат. Не е никак лесно да си чужденец в България, защото опасностите дебнат отвсякъде – невнимателни шофьори, счупени плочки, дупки по пътищата и какво ли още не.

Представяме ви нашия наръчник за оцеляване на чужденци в родината ни.

1) Винаги гледайте в краката си. Ако не се спънете в счупена тротоарна плочка, е възможно кракът ви да настъпи кучешко изпражнение или някой минувач да се изплюе отгоре му.

Advertisement

2) Движете се по улиците с повишено внимание. Шофьорите и пешеходците в България са напълно непредсказуеми, затова щом стъпите на улицата, просто се оглеждайте внимателно и не се разсейвайте дори за миг.

3) Пазете се от мургави граждани. Колкото и екзотични, интересни или добронамерени да ви изглеждат, пазете се тях. Много е възможно след близка среща с мургав гражданин да се простите с портфейла, телефона или фотоапарата си.

4) Не давайте пари назаем. Българите много обичат да взимат пари назаем, но не обичат особено да ги връщат.

5) Заредете се с търпение. Уж се славим като трудолюбив народ, но може да се наложи да чакате дълго за най-различни услуги, така че трябва да бъдете търпеливи.

loading...
error: No copy please :)