Полезен начин преборим махмурлука след тежка вечер

Всички сме имали луди нощи с горещи купони и много пиене. За съжаление, на следващия ден страдаме от махмурлук и се кълнем, че никога повече няма да пием отново. Но, разбира се, нещата се повтарят още на следващия купон. За щастие има няколко прости начина да преборим махмурлука и да се почувстваме по-добре на сутринта след тежка вечер.

Изпийте две чаши вода щом се събудите

Алкохолът води до дехидратация на организма, затова след тежка нощ обикновено се събуждате много жадни. Изпийте поне две чаши вода, по възможност студена. Разбира се, водата няма да излекува махмурлука ви, но е стъпка в правилната посока и ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Лимонов сок

Advertisement

Изцедете си един лимон или направо го изяжте. Лимоновият сок стимулира производството на жлъчка, което пък спомага за изхвърляне на токсини от организма ви. Така по-лесно ще се отървете от натрупания през предната вечер алкохол.

Ягоди, малини, боровинки

Тези плодове няма да накарат махмурлука да изчезне мигновено, но определено ще имат положителен ефект върху тялото ви. Те са богати на антиоксиданти и подпомагат детоксикацията и прочистването на черния дроб и на цялото тяло.

Болкоуспокояващо лекарство

Лекарства като аналгин, аспирин и ибопрофен не лекуват махмурлук, но се справят отлично с главоболието, което сигурно ще ви измъчва на сутринта.

Чесън

Чесънът улеснява изхвърлянето на токсини от тялото, а вие определено ще имате нужда точно от това. Една вкусна шкембе чорба с много чесън ще има отлично действие срещу махмурлука на сутринта след тежка нощ.

error: No copy please :)