14 Топ идеи как да скриеш грозният радиатор вкъщи и да промениш интериора

В зимните и мразовити дни, нашите къщи и апартаменти се отопляват предимно с радиатори. Но често те се превръщат в спънка, когато искате да обзаведете и декорирате една стая.

И какво да правим с омразните радиатори?

Проблемът със старите радиатори е особено голям в детските стаи, където децата често играят и не само поради естетически причини, но и защото децата могат да се ударят.

Ако модерни радиатори се вписват със страхотен дизайн дали модерен или минималистичен,то старите масивни радиатори изглеждат доста депресиращо. Ето защо трябва да прикрием батерията ,  така че да не може да се вижда, но и да не пречи да се затоплим в студа.

Как да скриете радиатора

Подготвили сме ви 14 практически начина, как можете да скриете грозния радиатор и в същото време да промените интериора си. Сега, гледайки батериите в къщата, получавам естетическо удоволствие!

Най-лесният начин е да боядисвате радиатора. Използвайте за тази цел специална боя, устойчива на високи температури. Цветът трябва да бъде избран в тона на интериора на стаята. Тази опция се прилага най-добре за модерните алуминиеви батерии. Боядисаните изделия от чугун ще се отличават.Но ако го украсите с различни рисунки – съвсем друго нещо ще стане! Това е особено вярно специално за детската стая или в кухнята. Ако изобщо нямате художествени умения, можете да използвате специални шаблони.

Доста оригинална идея! За нейното изпълнение е необходимо да има няколко намотки от канап, 3 часа време и упоритост.

Можете да затворите радиатора с памучна завеса. Тази опция е подходяща само за продукти, инсталирани в нишата.

Прикрепете завесите към перваза на прозореца с велкро, тъканта трябва да съответства на тона на тапета. Като алтернатива можете да използвате щори.

И тази идея е 2 в 1! Скриваме батериите и получаваме ново място за четене или приятни събирания.

И можете да ги скриете под специални решетки. Такива устройства са изработени от различни материали, имат разнообразни форми и дизайн.

Благодарение на тези решетки може да използвате като допълнително място за почивка, като рафт или стойка за декоративни елементи.

Advertisement

И ето още един вариант?

Плоскости от дебело стъкло успешно затварят грозната батерия. Такива продукти изглеждат красиви и много стилни.

Стъклената плоскост покрива само външната страна на батерията. Те се фиксират с помощта на винтодържатели с еластични защитни уплътнения.

Друга интересна идея е нощни шкафчета с решетъчни врати. Практично и удобно, нали?

Скритите радиатори могат да използват шарнирни решетки. Най-често тези продукти се използват за чугунени батерии, разположени в ниша под прозореца. Добър бонус е, че всеки ще може да се справи с инсталацията. Всичко, което е необходимо, е да се монтира конструкцията върху нагревателя.

Страхотна идея за детска стая!

Обърнете внимание, че изборът на материалът, от който ще прикривате радиатора, трябва да се доближи до дизайна на дома ви. И е важно материалът да е устойчив на високи температури.

Друга страхотна идея: радиатор, скрит в кутия с панел. Стилен и изискан!

И накрая декупаж. С традиционните салфетки и PVС лепило, можете да украсите радиатора. Лесно можете да направите и сами, специални умения и скъпи материали няма да са необходими.Достатъчно е да вземете салфетки в тон със стаята, да изрежете необходимите елементи и да ги покриете радиатора. Отгоре можете да нанесете специален топлоустойчив лак.

СЪВЕТ

Задавайки въпроса си, как да затворите радиатора, трябва да се погрижите не само за декоративната страна на нещата, но и за практичността. В крайна сметка, без значение колко красиво и стилно е проектирано отопление, ако не изпълнява основната си функция (затопляне на въздуха в помещението), просто няма смисъл.

Ще се радваме, ако споделите вашето мнение с нас в коментарите. И не забравяйте да разкажете на вашите приятели за тези идеи, може би за някои от тях ще са им много полезни!

Източник: За Жената

error: No copy please :)