Интересни факти за животните, които ще ви накарат да се усмихнете

На планетата ни живеят милиони различни животински видове. Някои от тях са миниатюрни, други са огромни. Ние, хората, знаем доста неща за тях, но учените постоянно разкриват нови и интересни факти за животните, които често ни изненадват, като например как дишат костенурките или как си говорят козите.

Ето само част от интересните факти за животните, които ще ви накарат да се усмихнете.

Кравите имат най-добри приятели – точно като вас, кравите си имат най-добри приятели, с които обичат да прекарват времето си. Зоолозите все още не са открили какви черти търсят кравите у своите приятели, но поведението им все пак е сладко.

Advertisement

Делфините се наричат с имена – често мислим, че единствено ние хората имаме имена, но делфините също имат. Те използват имената си, за да се обръщат един към друг и да си общуват. Делфините са единствените животни, които имат сексуални отношения за удоволствие и забавление.

Козите говорят с акцент – установено е, че козите, които населяват различни региони, имат акцент, който отличава тези животни едно от друго.

Стридите могат да сменят пола си – при хората това не е възможно, но при стридите смяната на пола не е никакъв проблем. Те сменят сексуалността си в зависимост от това кой пол е по-добър за размножаването в конкретния случай.

Костенурките могат да дишат през…дупетата си – хм, да се нaдяваме, че дъхът им не мирише неприятно.

error: No copy please :)