5 начина за защита от негативната енергия на хората

Дали от суеверие, или от горчив опит, хората търсят начини да се предпазят от негативната енергия, която се разхожда около тях. Предлагаме ви 5 популярни начина за защита от негативна енергия.

Осветено кръстче

Осветеното кръстче е изпитан метод за защита от негативна енергия, разпространен не само в християнските страни, но и в някои източни религии. В зависимост от това как носите кръстчето, то ще предпазва някоя от вашите чакри – тази на слънчевия сплит, на сърцето, на гърлото и на третото око. За да бъде методът максимално ефективен, кръстчето трябва да докосва кожата. Освен това трябва да се отървете от останалите амулети и талисмани, защото в противен случай кръстчето може да има обратен ефект.

Заключване

Заключването е един от най-популярните начини за защита от негативна енергия. Обикновено става с помощта на кръстосване на показалец и среден пръст. Другият вариант е да допрете палеца до малкия пръст, като при мъжа това трябва да става на лявата ръка, а при жената – на дясната. Третият вариант е двойно заключване – кръстосват се и краката, и пръстите (левият крак трябва да е отгоре, освен ако не сте левичар).

Защита с помощта на материи

Advertisement

Оказва се, че някои дрехи в зависимост от материи също могат да послужат като предпазен щит срещу негативната енергия. Например, облеклото от естествени материи има способността да поема и да задържа положителната енергия. Негативен ефект може да имат дрехи, които са изработени от повече от два различни типа влакна, затова е препоръчително да ги избягвате.

Безопасна игла

Безопасната игла е удобен начин за предпазване от негативна енергия, с помощта на който успявате да изолирате енергийното си биополе от външни намеси. Обикновено иглата се носи от обратната страна на дрехата, за да докосва кожата. Желателно е да е разположена под сърцето, като закопчалката й трябва да сочи носа на човека. За да има ефект, безопасната игла трябва да е заключена. Важно е да не я носите непрекъснато, защото постоянното заключване на вашето биополе от външни намеси може да ви превърне в интроверт и да ви създаде проблеми с общуването.

„Жива помощ“
Така специалистите наричат колан с изписани молитви, който се носи на талията, докосвайки кожата. Особеното е, че коланът трябва да бъде осветен от църквата, за да се отключи силата на молитвите.

Източник: rozali

error: No copy please :)