3 невероятни случая на оцелели след необичайни природни бедствия

Ние, хората, сме напълно безпомощни пред мощта на Природата. Но някои хора очевидно са благословени с невероятен късмет, защото успяват да оцелеят след жестоки природни бедствия. Вижте няколко такива случая:

През 2012 г. шведски полицаи откриват нещо под снега, което според тях представлява останки от автомобил. Те обаче разравят снега и наистина откриват автомобил, но на задната му седалка спи човек. 45-годишният Петер Скилберг обяснил на полицаите, че прекарал под снега два месеца, без да яде нищо.

Специалисти смятат, че случаят е доста необичаен и предполагат, че автомобилът е спомогнат за запазването на топлината, така че мъжът е оцелял толкова дълго време.

Advertisement

10-годишната Рейчъл Шардлоу едва ли предполага, че ще стане част от медицинската история, когато през 2009 г. отива да поплува. Изведнъж момиченцето става неадекватно и диша трудно. Брат й я измъква от водата и вижда,че около краката й са увити дълги пипала. Оказва се, че Рейчъл е нападната от най-смъртоносния вид медуза, чиято отрова поразява сърцето и нервната система. Лекарите са изумени, защото Рейчълс е възстановява бързо и е единствения оцелял сред среща с тази отровна медуза.

Рой Съливън е горски рейнджър, прочут с това, че оцелява, след като е ударен от гръм цели седем пъти. В шест от случаите това се случило в природния парк, в който работил Съливан, а последният път – в двора му, докато прибирал пощата. Съливън държи рекорда на Гинес за човек, който е удрян от гръм най-много пъти. Въпреки че оцелява цели седем пъти, Съливън се самоубива през 1983 г.

error: No copy please :)