10 Неща, които трябва да спреш да правиш, ако искаш да станеш по-успешен

Всеки намира свой собствен път към богатство. Някои хора бяха достатъчно проницателни, за да купят биткойни, когато 1 БТК беше равен на 1 долар; други работят много. Обаче, и тези, които понякога имат късмет, и тези, които работят правят много грешки, така че те наистина не могат да спестят пари.

Изследователя Том Корли се интересува от различията между навиците на богатите хора и тези, които нямат много пари. Той изучава двете групи в продължение на 5 години и прави интересни изводи.

Днес ще ви разкажем за 10 неща, които трябва да спрете да правите, ако искате да сте по-богати. И бонусът в края на статията ще ви помогне да направите важно решение, с което много хора имат затруднения.

1. Не се срещате нови хора

Богатите хора обичат да срещат нови хора. 68% от богатите хора казаха, че искат да срещнат някой нов. Само 11% от бедните казаха същото. Повечето хора, постигнали финансова стабилност, направиха възможно най-много усилия, за да дадат добро впечатление за себе си и да го запазят. Те не забравят да поздравят нови познати (и стари) за празници и други важни дни.

2. Вяра в съдбата

Можете да разчитате на късмет или съдба в много редки случаи, може би когато избирате между червена и синя пола. Но когато става дума за наистина важни въпроси, богатите мислят, че сами определят своя житейски път. И 90% от бедните обвиняват съдбата за своите нещастия и други фактори, които не могат да контролират. И за да подобрят благосъстоянието си, те инвестират пари в психически и лотарийни билети, вместо в собственото си образование.

3. Мразете работата си

“Обичам това, което правя!”  85% от финансово успешните хора казват това. Бедните хора виждат повече недостатъци в работата си. С подобно отношение, вероятно ще се съгласите, че е доста трудно да увеличите приходите си. Ако не ви харесва работата, която вършите, трябва да я промените, а не да я мразите.

4. Не обръщате внимание на вашето здраве

Богатите хора отделят много време за своето здраве. Това включва посещения при лекар, здравословен начин на живот, спорт (76% от успешните хора правят физически упражнения 4 пъти седмично), балансирана диета и липса на лоши навици. Сред тези, които имат нисък доход, само 13% виждат връзка между добро здраве и успех.

5. Не поемат рискове

Само 6% от бедните се съгласиха да поемат риска, за да подобрят финансовото си положение. И повече от 50% от богатите хора, участвали в експеримента, се съгласиха да поемат същия риск.

6. Гледане на реалити предавания

Сред хората, които не са богати, 78% от гледат реалити предавания, където могат да гледат подробностите от личния живот на някой друг. Сред богатите хора само около 6% гледат реалитита. Струва си да се отбележи, че богатите хора не харесват телевизията и много от тях гледат по-малко от 1 час на ден. Същото важи и за интернет: успелите хора прекарват по-малко от часове в сърфиране в мрежата, освен ако няма нещо общо с работата им.

Advertisement

7. Не четат много

“Нечетенето означава да не мислиш”, казал веднъж Достоевски. 88% от богатите са съгласни с писателя. Те четат книги за самостоятелно развитие, професионални материали и историческа литература за най-малко 30 минути на ден. Само 2% от бедните отделят толкова много време за четене.

8. Късно събуждане

Повече от половината от хората с високи доходи, наблюдавани от Том Корли, се събуждат най-малко 3 часа преди началото на работния ден. Прекарват времето си сутринта, планирайки нещата, които трябва да направят, работейки по личните си проекти (ако работят за големи компании) и спортуват.

Много успешни хора имат 10-15 минути, за да медитират или просто да мислят за нещо мълчаливо. Събуждането по-рано не означава да не спи достатъчно. 89% от заможните хора спят от 7 до 8 часа на нощ и си лягат в препоръчаното време: между 9 и 10 часа вечерта.

9. Комуникация с токсични хора

96% от хората, които живеят от заплата на заплата познават някой, който обича клюки или оплаквания за живота си. Успешните хора комуникират с тези, които не са отрицателни, а точно обратното, тези, които ги вдъхновяват да направят нещо. Можете лесно да увеличите броя на тези хора около вас, като посетите културни събития, работите доброволно или сте член на организация с нестопанска цел. Трябва да прекарате цялото си време със себе си, докато срещнете хора, които си заслужават времето.

10. Прекалено много разходи

Повечето бедни хора харчат много повече, отколкото печелят. Вероятно познават хора, които купуват скъпи коли, телефони и други неща на кредит, въпреки че не могат да си ги позволят и наистина не се нуждаят от тях. Богатите хора обикновено се придържат към тази система на разпределение на доходите:

20% – спестовни сметки

25% – плащане на наема или ипотека

15% – храна

10% – забавление

5% – автомобилна услуга

Останалата част от парите се изразхождат за такива неща като дрехи, медицина и образование.

Бонус: Как да намерите вашата страст

След като Том Корли изучава навиците на богатите хора, той стига до извода: те са успешни, защото първо са направили нещо, което наистина харесват и след това са го превърнали в източник на доходи. Ако все още търсите вашето призвание, ето план за действие:

1.Направете списък с неща, които ви харесват. Маркирайте онези, които изискват известно умение от вас.

2.Сега подчертайте 10 неща, които обичате да правите повече, отколкото други. Оценявайте ги по скала от 1 до 10. 10 означава дейност, която не ви харесва, но която ви прави щастливи.

3.След това оценете същите 10 дейности по отношение на потенциалните доходи. Например, изчислете колко шалчета можете да оплетете за един месец и да разберете колко пари можете да спечелите, за да ги продадете.

4.Накрая добавете точки за всяка задача. Тези, които имат най-високите точки, трябва да бъдат целите на живота ви.

Превод: Realniistorii.com

error: No copy please :)