Така изглежда чаша кафе в различните държави по света

Всяка сутрин милиони народи по света започват деня си с чаша кафе. Но почти всяка страна и култура има свои собствени уникални начини да го приготви до съвършенство. Направихме някои изследвания и избрахме само няколко от тях – и те наистина са доста завладяващи!

Яйце с кафе (Виетнам)

Основните съставки тук са яйченият жълтък, кондензираното мляко, захарта и горещото кафе.

Лапландско кафе (Финландия)

В чашата се поставя местно сирене, преди да се налее кафето.

Еспресо (Италия)

Класическата рецепта е с добавено парченце лимон. Лимонът трябва да се сплеска с лъжица първо върху страната или долната част на чашата.

Лагрима (Аржентина)

Само няколко капки силно кафе се добавят към малко пенливо мляко. Може би е по-точно да се опише това като “мляко с кафе”, отколкото обратно!

Бонбон кафе (Испания)

Това е еспресо, но с добавено кондензирано мляко. Смесването на последното с обикновеното мляко създава нещо специално.

Кафе с подправки (Мароко)

Advertisement

Смилането на смес от подправки – включително сусамово семе, черен пипер и индийско орехче – заедно с обикновеното кафе на зърна произвеждат необичайна, но много силна напитка.

Кафе с чай (Хонконг)

Тази смес от кафе и млечен чай оставя силно впечатление още от първата глътка. Изработено от 4 порции черен чай, черен пипер, кондензирано мляко и малко кафе.

Фрапе (Гърция)

Кафето, сладоледът, кондензираното мляко и ледената вода произвеждат вкусното удоволствие, известно като фрапе.

Фарисей (Германия)

Това е изобретено в Германия, за да се скрие наличието на алкохол при семейни събирания. Част от рома е “скрита” под голямото количество сметана заедно с кафето.

Кафе Туба (Сенегал)

По време на процеса на печене към сместа се прибавя гвинейски пипер. Самата напитка се приготвя по същия начин като обикновеното кафе.

Кафе с чесън и мед (Турция)

Това е популярна напитка в Турция, понякога наричана “рецептата на стария Мур”.

Кафе с портокал (Ямайка)

В допълнение с парче от портокал, ямайското кафе също включва традиционна част от рома, за да направи вълнуваща и вкусна напитка.

error: No copy please :)