Тези любопитни кулинарни съвета, ще те направят топ майстор готвач

Някои от нас намират истинско удоволствие при подготовката на разнообразни и сложни ястия. Други смятат, че готвенето е неизбежна ежедневна рутина.

Екипът на “Bright Side” се чувства сигурен, че всеки човек може да се превърне в истински кулинарен виртуоз в своята кухня – особено с помощта на тази колекция от полезни съвети!

1. Добавяне на мляко и сол, за да запазите карфиола бял

В процеса на готвене карфиолът придобива сивкав оттенък, който разваля външния вид на готовото ястие. За да избегнете това, добавете няколко капки мляко и щипка сол към врящата вода. Това ще помогне на карфиола да запази белотата си.

2.Запазване на цветовете на варените и задушени зеленчуци

Уверете се, че зеленчуците остават ярки и свежи, дори когато са варени, задушени или пържени, като ги потопите в ледено студена вода веднага след готвене.

3.Използвайте сол, за да подобрите сладкишите си

Половин чаена лъжичка фино смляна сол, добавена към сладкото тесто, не разваля десерта, а подчертава вкуса на всички други съставки.

4. Замразено грозде вместо кубчета лед

Топенето на кубчетата лед може да развали вкуса на бялото вино. За да предотвратите това, използвайте замразено грозде. Замръзналите гроздови зърна охлаждат напитката, без да променят вкуса.

5. Идеален ронлив ориз

Много често при варенето оризът се слепва. Ако искате да предотвратите това, покрийте тенджерата с обикновена кухненска кърпа веднага след изключване на котлона. Кърпата абсорбира излишната влага, която причинява слепването.

6.Получаване на повече сок от лимони или лайм

За да изстискате повече сок, сложете пресния лимон или лайм в микровълновата фурна. Нагласете го на максимална топлина за 10-20 секунди. Извадете плодовете от микровълновата и ги нарежете на 6 части с помощта на добре заточен кухненски нож. Изцедете сока – трябва да има много повече от обичайното.

Advertisement

7.Приготвяне на идеалната торта без рецепта

Не е нужно да се придържате към точна рецепта, за да приготвите вкусна торта. Всичко, което трябва да направите, е да запомните това просто правило: основните съставки трябва да бъдат по равно. Теглото на захарта трябва да толкова, колкото теглото на брашното. Количеството яйца трябва да е същото като количеството масло. Използвайте кухненски везни за правилно измерване.

8.Поддържайте месото си сочно с яйчен белтък и нишесте

Добавете яйчен белтък и 1 чаена лъжичка царевично нишесте, за да запазите месото сочно и крехко при готвене.

9.Използвайте сол, за да направите сочни салати

Не добавяйте по-сочните зеленчуци към салатата веднага. Първо ги сложете в отделна купа и ги поръсете с малко фина сол. Изчакайте няколко минути, след което ги добавете към салатата. Добавете соса и разбъркайте добре всички съставки. Солта предотвратява загубата на течности от зеленчуците, като им помага да запазят свежия си вкус.

10.Направете кафето си още по-хубаво със щипка сол и канела

Следващия път, когато правите кафе, опитайте да добавите канела и… щипка сол. Солта прави вкуса по-мек, а канелата го прави по-ароматно и свежо.

11.Измерване на съставките с ръка

Ето един прост наръчник, който ще ви помогне, ако имате трудности с измерване на количествата:

1 чаша е приблизително колкото затворен юмрук

1 унция е приблизително колкото целия ви палец.

1 супена лъжица колкото горната част на палеца.

1 ч.л. е колкото върха на показалеца.

2 унции е приблизително една шепа.

3 унции месо е колкото дланта на ръката (без пръстите).

12.Дръжте лимоните си свежи

Не е нужно да разрязвате лимона, за да получите сок. Притиснете целия плод с ръка и го претърколете няколко пъти върху плота, след което пробийте долната част с клечка за зъби и изстискайте толкова сок, колкото ви трябва. Така лимонът ще остане свеж и може да използвате и останалата част от сока по-късно.

Превод: Realniistorii.com

error: No copy please :)