Слави Трифонов: Лично дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицински сестри и санитари

Преди минути Слави Трифонов сподели в социалната мрежа за решението си да дари 100 000 за медици, борещи се с новия вирус в Аександровска болница и препоръчайте да се направят и те своя мъст.

Ето думите му без редакторска намеса:

Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: “Проблемът със спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се”. И тъй като, ние, всички, заедно сме попаднали в момента в едно блато, явно ще трябва сами да се оправяме.

Всеки както може и с каквото може. И ето аз, лично, реших следното.

Тъй като в Александровска болница има 35 души – медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова, аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Ще го кажа още веднъж. Лично дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които директно, ежедневно се грижат за болните от коронавирус.

Advertisement

Това правя аз. Но “то” не съм само аз. Ами “то” сме “ние”. И като казвам “ние”, се сетих за капачки за кувьози, пари за “Българската коледа”, пари за един милион благотворителни акции.

А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това.

Те получават големи заплати – от нашите пари!

Те получават огромни субсидии – от нашите пари!

Те непрекъснато измислят рестрикции за нас – техните работодатели!

Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас

Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за “ползу роду”.

Ето, аз правя каквото мога, вие правите каквото можете, айде да видим какво могат българските политици.

 

error: No copy please :)