Различни бижута с камъни “пият” енергията ни, ето от кои камъни трябва да се пазите

Всеизвестно е, че кристалите лекуват, подсилват и балансират. Но някои полускъпоценни и скъпоценни камъни не бива да се носят от определени хора или при определени условия. Колкото и да е странно, така любимите на жените диаманти се считат за доста рискови за носене.

Специалистите, които се занимават с кристалотерапия, подчертават, че диамантите могат да се слагат единствено от хора с много силен характер. Ако сте по-лабилна или несигурна личност, диамантът може да „изпие“ енергията ви, да сте вечно изтощени и апатични. Могат да го носят без проблем само тези, които са с благородническа титла или са получили диаманта като наследство.

По принцип ахатите носят много позитивна енергия и се вярва, че пазят от уроки, но не и черният ахат. Той се счита за предвестник на нещастие и предводител на смъртта. Затова е по-добре да се избягва.

Малахитът пък е камък, много подходящ за хората, търсещи слава и известност, защото умее да привлича интереса на околните. Но ако се носи постоянно, се рискува в един момент интересът да се окаже прекален и да не можете да го понесете.

Advertisement

Авантюринът се смята за помощник в любовта и дори в хазарта, но се счита за двойствен камък, който може бързо да промени влиянието си. Не бива да се носи дълго време или всеки ден. Ако го превърнете във всекидневен талисман, съществува риск да започнете да се чувствате изтощени, да претърпите загуби или да имате неуспех в любовта.

Ярките коралови бижута са изключително красиви, но според специалистите по кристалотерапия дамите трябва да носят само най-светлите оттенъци. Смята се, че камъкът е прекалено силен и носи заряд за нови авантюри и приключения. Вярва се, че ако го носи човек със склонност към пътувания, преоткриване и авантюри, коралът още повече ще засили желанието му към рискови избори. Ако го слага скромна жена обаче, камъкът може да я подтикне към неправилни решения и да я изкуши да опита нещо забранено.

Източник: Ретро

error: No copy please :)