Край на топлата вода с лимон! Три различни напитки, които правят чудеса

В днешно време, много хора са приели и спазват най-популярния начин да започнат ежедневиеро си – пиенето на топла лимонова вода, да е първото нещо сутрин. Въпреки това, когато вземат решение да се откажат от този навик, да приемат чаша от тази напитка всяка сутрин, повечето хора просто пренебрегват и дори не подозират за негативните ефекти, които могат да произлезат от редовната уотреба на тази смес.

Въпреки факта, че лимоновия сок е голям източник на витамин С и антиоксиданти, е установено, че той може да помогне за намаляване на теглото само когато се комбинира с топла вода.

Освен това, въпреки огромната похвала, че лимоновата вода има чудотворни ползи, все още има много малко доказателства, които предполагат, че редовната й консумация може да подобри храносмилането и премахване на токсините от организма.

Наред с ползите, има и много странични ефекти! Не предполагахте, нали?

Топлата вода с лимон също може да има някои доста неприятни странични ефекти, ако пиете твърде много от нея. Първо, поради високата киселинност на лимоните, препоръчително е хора с чувствителни стомаси да избягват консумацията им. Лимоновата вода се смята също, че доста допринася за увреждане на зъбите, както и че контакта на киселина със зъбите може да доведе до ерозия на зъбния емайл, прави зъби чувствителни към студени или горещи храни и напитки. И накрая, но не на последно място, консумацията на твърде много топла лимонова вода също може да предизвика киселини в стомаха, което се характеризира с тежко парене и болка в гърдите.

Имайки предвид тези странични ефекти, можем да заключим, че водата с лимон не трябва по никакъв начин да се пие до припадък и че всеки трябва да се придържа към препоръчваната доза от една до две чаши от нея на ден.

Ясно е, че няма магическа напитка, която може да ни помогне да отслабнем незабавно, обаче, има някои потенциални възможности, които се комбинират със здравословен начин на живот и могат значително да помогнат в загубата на тегло. За разлика от топлата вода с лимон, която трябва да се консумира в умерени количества, има някои напитки, които се считат за много полезни за намаляване на теглото и могат да се консумират в много по-големи количества.

Тук са нашите топ три такива напитки:

Зелен чай

Advertisement

Зеленият чай е напитка, без калории и високо ефективна при изгарянето на мазнините и загуба на тегло. Едно проучване установи, че хората, които пият четири чаши зелен чай на ден за период от два месеца, загубили около 3 кг повече, отколкото тези, които пият само вода. В допълнение е и анализът на Европейското списание за клинично хранене, че хората, които консумират зелен чай средно имат по-малко тегло и по-тясна талия. Винаги трябва да изберете пресен чай, а не бутилирани версии за това, защото тези напитки обикновено съдържат високо количество на захар и по-малко антиоксиданти. Също така, се препоръчва да се избягват добавки от зелен чай, тъй като те могат да доведат до увреждане на черния дроб.

Кафе

Тази вкусна напитка с изключителен аромат се смята за естествена енергийна напитка. Според изследванията, две до три чаши прясно кафе консумирани преди тренировка ще позволят на тялото Ви да се упражнява по-дълго и по-натоварено, което се равнява на по-висок процент на изгорените калории. В едно проучване, публикувано в списанието за спортна медицина и физическо здраве, хора, които се упражняват и пият кафе, могат да изпълняват почти 20 на сто повече повторения по време на тренировката си.

Независимо от това, е много важно да се има предвид, че не трябва да се добавя захар или мляко към кафето си, тъй като те могат да обърнат положителните ефекти на кафето.

Студена вода

Добавянето на няколко кубчета лед в чашата с вода, вместо лимонови резенчета, може да Ви помогне да отслабнете. Студените напитки принуждават тялото да консумира повече енергия, за да поддържа телесното си тегло. С цел да се затоплим, за една чаша ледена вода, тялото изгаря около 7 до 10 калории, което означава, че чрез пиене на големи количества студена вода, тялото ви ще изгори много, много калории през целия ден.

Ако продължите да правите това редовно, можете да отслабнете до 4,5 кг през целия период от една година, освен ако не си набавяте тези калории с други храни.

Източник: За Жената

error: No copy please :)