Защо носим гривна от червен конец на китката си?

Защо носим гривна от червен конец на китката си?

Хората носят гривна от червен конец около китката си като талисман, защото се смята, че оказва магическа защита. Казва се, че предотвратява нещастието и привлича късмета. Това е традиция, свързана с някои от най-наблюдателните форми на православен юдаизъм и кабала.

Конецът за гривната се изработва от тънка червена вълна. Носи се на лявата китка, най-близо до сърцето. Някои са особено стриктни и според традицията правят седем малки възела.

Като част от този ритуал, никога не трябва да отрязвате конеца. Тя трябва да се свали от собственика по негово съгласие, като по това време любим човек връзва друга червена гривна около китката.

Последната ми червена гривна остана на китката ми точно една година. А тази, която нося, се приближава към този срок и съм любопитна да видя колко дълго ще продължи.

Всъщност, обичаят да носиш червен конец датира от библейските времена, както се споменава в Битие 38. Днес, благодарение на много известни личности, които са привърженици тази традиция (като Мадона, Гуинет Палтроу, Мик Джагър и още десетки), тя най-много се свързва с кабала на юдаизма, древната еврейска традиция на мистичното тълкуване на Библията.

Advertisement

След като обяснявам на някого смисъла на червения низ, винаги получавам едни и същи въпроси, които всъщност поясняват, че всеки може да вярва и използва това. Затова го споделям с вас, в случай че искате да приемете тази традиция.

Ще има ли значение дали ще го носите на дясната си китка?

Да. Гривната от червен конец се носи на лявата китка, тъй като лявата страна на тялото е приемащата страна.

Колко дълго трябва да остане червената гривна на китката?

Няма определено време. Зависи от ползвателя. Както споменах по-горе, последната ми червена връв остана на китката ми една година.

Ако и вие искате да имате впечатляваща червена гривна, можете да потърсите своята на PalladiumBG.com. Там ще намерите впечатляващ модел със златна фигурка – бебешко краче – и да използвате опция за гравиране на име върху фигурката.

error: No copy please :)