Заради тези неща жените започват да качват килограми след критическата и ето 2 лесни метода да се справят с това

Разбира се, вие сте чували твърдението, че при климактериум се стига до повишаване на теглото.

И това е вярно.

Защо при климактериум жената е с наднормено тегло?

Може би сте забелязали, че някои жени ядат доста и не трупат нищо като килограми, а други складират „за бъдещето.“ При първите говорим за бърз метаболизъм, в при втория тип жени – за бавен

С възрастта, след 27-30 години, на 5 години всяка метаболитна активност се забавя с 10%. В менопаузата, е даже по-ниска, заради намаляване на съдържанието на половите хормони в кръвта и като резултат се забавят обменните процеси в организма.

С възрастта, обичайно е налице намаляване на физическата активност и жените не спортуват.

Това би могло да се дължи на влошаването на състоянието на здравето, например, появяват се „горещи вълни“. А хранителните навици – приемът на калории остават същите, като разходът на енергия се намалява.
Това е интересно!

Но и обяснява защо жената трупа килца в климактериума!

Съществуват няколко вида затлъстяване.

1.Общо натрупване на излишни мазнини. Отлагането на мастна тъкан в тялото (мъжки тип затлъстяване).

2.Висцерално или централен тип затлъстяване. Натрупването на мазнини ев областта на корема и коремните органи. Този тип затлъстяване, е най-неблагоприятното за здравето, показва висок риск от развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система и диабет. Фигурата напомня на „ябълка“. Ако обиколката на талията при жените повече от 88 см, това се счита за сериозна причина за безпокойство.

3. Затлъстяване в бедрата и дупето. Фигурата е като „круша“. При този тип затлъстяване има риска от заболявания на ставите и вените.

При климактериума има преразпределение и натрупване на мастна тъкан в областта на талията, бедрата и задните части.

Advertisement

След климактериума при 60% от жените теглото масово се увеличава с 2-2,5 кг или повече.

Това не става случайно.

Тази мастната тъкан поема функциите на яйчниците. Това значи, че мазнината става един вид хормонално „депо“. Ясно е, че колкото по-голям е хормоналният дисбаланс, толкоз повече мазнини в тялото се складират.

За жените, тази промяна в теглото може да бъде сигнал: необходимо е да се помогне на тялото да балансират хормоните. В противен случай, не се забави да чакат доста сериозни последствия.

Размерът на телесните мазнини при жената в климактериум се увеличава непропорционално, което създава при жените значителен козметичен проблем.

Жената страда от усещане за визуална непривлекателност, което води до намалена женска сексуалност.

Повишаване на теглото по време на климактериум заради хормонален дисбаланс в тялото драстично намаляване на производството на ендорфини – хормоните на радостта, които поддържат положителен емоционален фон. Порочният кръг е затворен.

Развива се депресия.

И жената започва да се тъпче с храна.

Но има решение и то е просто – ограничете калорийния си прием до 2 500 калории и не се страхувайте да увеличите своята физическа активност, повече ходете пеш.

Борбата с наднорменото тегло в климактериума дава отлични резултати с тези 2 прости правила!

Източник: За Жената

error: No copy please :)