Българин изгради мрежа за обмен на книги (ВИДЕО)

Вече осем месеца Николай Падалски спасява книги.

Той е разработил специална система, чрез която взема непотребни за някого издания и ги препраща на места, където ще са полезни. Хора от цялата страна ежедневно засипват русенеца с питания за конкретни заглавия, предава NOVA. Той е обособил два склада, в които съхранява повече от 10 хиляди книги.

Николайе човекът, който напълно безплатно е готов да ги вземе от всяка точка на страната, да ги почисти, подреди и да ги изпрати на тези, които ще им се радват. Мъжът разделя денонощието си между Русе и Разград, между работата, книгите и семейството.

Advertisement

Мои познати заминаваха за чужбина и ми оставиха няколко кашона с книги. Казаха да правя с тях, каквото искам. Аз ги публикувах в социалните мрежи и казах,че тези книги са безплатни и, който иска може да си поръча”, разказа Николай Падалски.

Интересът на хора от цялата страна към книгите расте с всеки изминал ден. Николай е направил своя система за приемане и разпределение. На електронната си поща очаква желанията на хората за конкретно заглавие. Получава повече от 200 имейла на ден. Имал е случаи, когато едно и също заглавие се търси от много хора.

На човек му е писано да прави това, което прави, убеден е Николай. И казва, че в живота всичко идва уж случайно, но не съвсем.

Източник: dunavmost

error: No copy please :)