Баба Ванга е казала: “На едни подаръци се радвай, от други се пази..” – Не подарявайте тези неща!

Великата пророчица Ванга е казала: “На едни подаръци се радвай, от други се пази. И наистина, народно поверие гласи, че някои подаръци са с негативна енергия и дори е по-добре да се откажем от тях. Ето кои предмети вещаят неприятности и какво да знаете, за да предпазите себе си и близките си хора от тях.

1. Нож

Ножове, ножици и всякакви други остри и режещи предмети човек е необходимо да си набавя сам. В предметите с остриета се натрупва много отрицателна енергия. Ако дарителят много упорито настоява, опитайте да купите тази вещ от него, макар и за символична сума.

2. Часовник

Този предмет отчита времето. Изглежда, че е нищо особено, но часовниците са склонни да изостават и да спират. За да не се допусне такъв подарък да символизира края на щастливия ви живот, по-добре да платите за него няколко монети на този, който ви го подарява.

 

3. Портмоне

Приемайки като подарък празно портмоне, рискувате да изпуснете паричния си късмет. Бихте могли да пуснете в него дори стотинка, но то не бива да се подарява празно!

4. Носна кърпа

Advertisement

В културите на много народи съществува традиция на погребални церемонии да се даряват носни кърпички. Тази вещ е тясно свързана със сълзи и тъга. Пък и хартиените кърпички са къде по-практични …

5. Перли

Такъв подарък може да привлече неприятности, загуби и болести. В доста страни по света, перлите символизират безутешните сълзи на вдовици и сираци.

6. Огледало

Огледалото е твърде мистериозен предмет, за да си позволяваме така лесно да го подаряваме или получаваме. Счита се, че такъв подарък би могъл да отнеме красотата, младостта и жизнеността на получателя. Особено важно е да се пазите от антични огледала.

7. Ръкавици

С използване на ръкавици се свързват много магически ритуали, насочени към манипулиране на личността. Ето защо, такива вещи е прието да се обменят “око за око”.

Най-важното е, ако подаръкът е поднесен с чисто сърце и открита душа. Тогава никакви мистични сили не ще успеят да ви навредят!

Източник: pik

error: No copy please :)