15 Снимки, които са абсолютно хипнотизиращи и направени перфектно

През годините фотографи от цял свят предават своите произведения на National Geographic. Опитни професионалисти и новобранци направиха всичко възможно да уловят уникални моменти и да заснемат наистина спиращи дъха снимки.

Екипа на “Bright Side” избра някои от най-запомнящите се изображения от архивите на National Geographic.

1.Лайтхаус, Португалия

Огромна океанска буря, Порто, Португалия, януари 2013 г. Снимка: Веселин Малинов.

2.Човешкото око, Армения

Красотата е в очите на 16-годишно момче в Ереван. Снимка: Сюр Манвеян.

3.Ленивец, Германия

Цветно увеличена снимка с електронен микроскоп разкрива в мъх дълъг половин милиметър ленивец. Наричани водни мечки, тези осем крака, изглеждащи като извънземни безгръбначни, могат да оцелеят при екстремен натиск, радиация и температури – и години без храна. Снимка от Eye of Science / Източник на науката.

4.Двойка пингвини, Антарктида

“Направих тази снимка в Порт Локрой по време на пътуването си до Антарктика през 2010 г.”, казва фотографът. “Двамата пингвини почти докосваха плавниците, гледаха се един с друг и бяха заловени срещу величествения замръзнал фон, изглеждаха романтично.”

5.Фенек, Мароко

Фенек  или пустинна лисица е кучешки бозайник от рода Vulpes, който обитава пустинята Сахара и Арабия. Името идва от арабската дума “fanak”, което означава “лисица”. Снимка: Франсиско Мингорган.

6.Черешови цветя, Накамегуро

Накамегуро, Токио е едно от най-известните места за възхищение на цъфналите черешови дървета в средата на града. © Джовани Паскарела.

7.Рефлексия, Унгария

Лятна снимка, Унгария. Снимка: от Золт Сабо.

Advertisement

8.Езерото Кареза, Италия

“Езерото Кареза е перла на Доломитите”, казва фотографът. “Сгушен между древна горичка из великите елхи и планината Латемар е място на легенда и красота … нимфа живее под изумрудените  води. Хвърлих малък камък във водата, за да добавя малко загадка към сцената. “Снимка на Антонио Чиюенти.

9.Елен, Ричмънд Парк

Направена в Ричмънд Парк, Лондон, Великобритания. Снимка: Прашант Месвани.

10.Източни кукумявки

Източните кукумявки обичат да заемат гнезда, които са били изкопани през годините в борови дървета, които са основният вид дърво в това блато. Снимка от Греъм МакГорайджър.

11.Фиорд, Западна Норвегия

Фиордите в Западна Норвегия – като Nærøyfjorden, североизточно от Берген – са част от обекта на ЮНЕСКО за световно наследство. Снимка от Ерленд Хаарберг.

12.Водопадът Игуасу

Водопада Игуасу е разположен на границата между Бразилия и Аржентина. Снимките на Дмитрий Мойсенко, Станислав Седов, Сергей Семенов / AirPano.

13.Лъвове, Серенгети

Снимка от Майкъл Никълс.

14.Сова и мишка, Минесота

Големите сиви сови идват на юг от Канада в Минесота през зимата, за да търсят храна. Снимка от Том Самълсън.

15.Водопад, Исландия

Отне ни три години, за да направим тази снимка – да приведем водопада и северните светлини, които са достатъчно силни, за да осветят цялата околност. Снимка от Хордур Финбогасън.

Източник: brightside.me

error: No copy please :)