Популярни градски легенди


Градските легенди продължават да бъдат важна част от живота на хората и са начин за разпространение на какви ли не страшни или забавни истории. Макар че част от тях се основават на истински случки и събития, повече градски легенди да измислица. Ето някои от най-популярните легенди, които може би сте чували:

Кървавата Мери
Кървавата Мери продължава да плаши децата по света. Според историята, ако изключите осветлението, погледнете в огледалото и пет пъти повторите „кървавата Мери“, нейният дух ще се появи. Тази градска легенда много прилича на викането на Дама Пика, което е особено популярно в България.

Ухапване от паяк
Често се вярва, че ако човек бъде ухапан от паяк по време на пътуване в чужбина, щом се върне у дома, в ухапаното място ще се излюпят малки паячета и ще започнат да пълзят по кожата. Това обаче не е истина, но едно ухапване от паяк може да бъде сериозно и да доведе до здравословни проблеми.

Advertisement

Колата разяжда всичко
Според един популярен мит Кока-Колата може да разяде почти всякакъв материал, включително и човешките зъби. Истина е, че сред съставките на напитката има и такива с киселинни свойства, но тяхното количество е много ниско, затова няма как колата да разяде каквото и да било.

Стотинка, пусната от висока сграда, може да убие човек
Градската легенда твърди, че ако от висока сграда, например Емпайър Стейт Билдинг, падне стотинка, тя може да убие човек на улицата. Ако ви улучи стотинка, паднала от толкова високо, определено ще ви заболи, но със сигурност няма да ви убие.

loading...

Comments 0

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format