Необичайни фобии


Всеки вероятно страна от някоя дребна и незначителна фобия, която не пречи на ежедневието ни, но някои хора са буквално разтърсвани от своите страхове. В днешно време много хора страдат от необичайни и рядко срещани фобии, които имат отрицателен ефект върху живота им.
Агирофобия – страх от пресичане на улици
Хората, които страдат от агирофобия, се страхуват да пресичат улици. Това определено е сериозен проблем в ежедневието, особено ако живееш в голям град с добре развита инфраструктура и натоварен трафик. Засегнатите от фобията изпитват страх от различни улици, например някои се страхуват от еднопосочни улици, други от кръстовища.
!show_ad!
Магейрокофобия – страх от готвене

Тази чудата фобия предизвиква страх от готвеното, който може да доведе до много нездравословно хранене, особено ако страдащият от нея живее сам. Фобията предизвиква също и страх от хора, които готвят добре, а ако станат свидетели на готвене, засегнатите хора изпитва силно чувство за неадекватност, объркване и силна паника.

Педиофобия – страх от кукли

Advertisement

В този случай не говорим за страшни кукли, а за всякакви кукли. Този страх се описва като „неистинско представяне на живи същества“, така че страхът може да се предизвика от робот и манекени, което затруднява пазаруването. Колкото по-истинска изглежда куклата, толкова по-силен е страхът на страдащия от тази фобия.

Еисоптрофобия – страх от огледала
В повечето от случаите става въпрос за страх от контакт със свръхестественото чрез огледало. Много от хората, страдащи от тази фобия, разбират, че страхът им е неоснователен. Обикновено този страх се корени в суеверията, свързани с огледала.

Advertisement

Comments 0

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format