8 Сигурни Признака, Че Сте Много По-Умни От Нормалното


Има много общи вярвания за интелигентните хора: те не се поддават на мързел, имат перфектна памет и не използвайте нецензурни изрази. Въпреки това, проучванията показват, че хората с по-висок коефициент на интелигентност често се свързват с доста неочаквани навици и особености.

Ето основните признаци на интелигентните хора. При вас има ли такива?

  1. Мързеливи сте

Един експеримент показа, че хората с по-висок коефициент на интелигентност могат да бъдат вглъбени в мислите си и да бъдат по-малко активни, а някои хора са отегчени и се опитват да запълнят графика си. И все пак, по-добре е да сте  наистина умен, отколкото да оправдавате мързела си с висока интелигентност.

2. Забравяте някои маловажни неща

Перфектната памет винаги е било признак на интелигентност, но най-новите изследвания показват, че е забравянето наистина сочи високо ниво на интелект. Нашият мозък забравя дреболии по две причини: първо, това помага да се адаптирате към новите условия, и второ, да се отървем от малките неща, обобщавайки информация и показвайки пълната картина. Не се сърди на себе си, когато отново си забравил нещо маловажно: може би вашият мозък току-що е направил място за нови идеи.

3. Често псувате

Оказва се, че неприличните думи в речта не са непременно показателни за ниска интелигентност. Все повече и повече изследвания доказват, че хората, които псуват, често имат много по-голям речников запас, което е знак за по-висок коефициент на интелигентност. Но, разбира се, имайки предвид речта: съмнително, че излишната употреба на ругатни, ще направите добро впечатление.

4. Вярвате на хората

Смяташе се, че умните хора не се доверяват на никого. Въпреки това, учените доказаха, че интелигентните хора всъщност са по-доверчиви. Това може би се дължи на факта, че те виждат живота по-добър. Изследователите също твърдят, че тези, които се доверяват на другите имат солидни нерви и много по-малко здравословни проблеми. Така че, доверието не е само приятно, но е добро за вашето здраве.

5. Не харесвате червеното месо

Advertisement

Последните проучвания на общественото са показали любопитен факт: хората с висок коефициент на интелигентност предпочитат птиче месо, риба, зеленчуци и отбягват червеното месо. Но не  бързайте да изхвърлите вашия стек: хранителните предпочитания са оформени от различни условия, като например семейство, здраве, вяра и дори място за живеене.

6. Имате интересни идеи

Изглежда очевидно, че интелигентните хора често измислят нови неща. Но това не е точно така. Хората с висок коефициент на интелигентност са способни да измислят нестандартни решения, но не ги използват в живота, защото, когато те се опитват да въвеждат идеята си в живота, в главата си вече имат друга идея.

7.  Имате котка

Някои проучвания показват, че хората, които предпочитат котки са по-спокойни, по-чувствителни и имат по-висок коефициент на интелигентност, а любителите на кучета са по-активни, отворени към другите и се подчинява на правилата. Всеки избор има своите предимства, но едно нещо остава непроменено: косматото приятелче носи много любов в дома ви, а това е много по-важно от всеки тест.

8. Спите малко

Е, не точно малко: интелигентните хора имат навика да остават до късно, което води до по-малко сън, защото се налага да се събуждат рано сутринта, за да ходи на работа или училище. Така че, ако знаете, че сте нощна птица и не можете да промените нищо, отпуснете се – най-вероятно просто сте умен.

 

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format