7 Научно Доказани Начини Да Направите Добро Впечатление


Когато не сте успели да направите добро впечатление на хората в миналото, е трудно да запазите самочувствието си. Но не си струва да съсипваш живота си и да избягваш срещата с нови хора.

Тук сме събрали 7 начина, по които със сигурност ще направите добро впечатление пред другите.

Започнете разговор в асансьора

Започването на разговор в асансьора или при качването по стълбите в офиса е чудесен начин да представите кратка версия на вашето резюме. Ограничавайте се до 3-4 изречения. Способността да провеждате разговор в неформална обстановка ще ви направи по-приспособими към обстоятелствата.

3 вида ръкостискане

Има 3 вида  ръкостискане, които трябва да знаете. Затварянето на ръката на някого отгоре е знак на власт. Поставянето на дланта нагоре е знак за подчинение. Когато някой вижда равен на друг, ръцете им са равни. Това ръкостискане трябва да се използва по време на първото заседание.

Смесете бизнес отношенията с личния си живот

Ако  влезете в диалог само за личния си живот, рискувате да изглеждате непрофесионално. Ако се придържате изключително към бизнеса, няма да бъдете запомнени като индивидуалност. Бизнес сделките често са монотонни, така че оставяйте нещо лично,за да създадете трайно впечатление.

Споделете топлината

Advertisement

От детството ние сме обусловени да свързваме топлината с доверие. Ако имате студени ръце или ще се срещате през зимата, затоплете се предварително с кафе или със сушилня за ръце.

Не се страхувайте да покажете недостатъците си

Всеки иска да бъде високо ценен, но наводняването на дискусия с претенции за вашата уникалност може да попречи на останалите. Бъдете  автентични и не се страхувайте да  грешите. Като разрешите на някого да ви коригира, ще се сближите с него.

Практика за предстояща среща

Представете си първата среща с някого. Опитайте се да изградите диалога, който бихте очаквали да бъде проведен. Подгответе въпросите си и кратко описание за себе си. Винаги си струва да се подготвите за среща, както актьорът прави за пиеса или филма.

Работете върху вашата визия

Преди да се срещнете с нови хора, добре обмислете визията си. Достатъчно е просто да направите нещо уникално за вашия външен вид. Трябва да се стремите да покажете, че имате  чувство за стил. По този начин ще създадете впечатление за самочувствие и независимост.

 

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format