6 Известни Личности, Които Се Женят За Роднини


В миналото браковете между роднини са били много по-често срещани от сега. Сватби с братовчеди и братовчедки са обичайни дори за кралските дворове на Европа. Сега, роднинските връзки при браковете са много по-сериозни и нежелани. Но в миналото има хора, които въпреки голямото разнообразие от момичета, избраха роднини, създавайки семейства с тях – понякога щастливи, но често и обратното.

Албърт и Елза Айнщайн

Елза Айнщайн често се среща с братовчед си като дете. Но по-късно животът ги разделя и двамата имат време да се оженят, да имат деца. Въпреки това, когато Айнщайн много години по-късно среща Елза,  той веднага получава развод от първата си съпруга, Милева Марич, и се омъжва за братовчедката си, с която живял до смъртта си.

Рудолф Джулиани и Реджина Перуя

Още в младостта си, бъдещият кмет на Ню Йорк се оженил за втората си братовчедка Реджина Перуджи. Вярно е, че предпочита да каже, че Реджина е неговата снаха: тази информация е по-малко шокираща за останалите. През 1980 г. двойката се развежда. Впоследствие Руди става кмет на Ню Йорк, а Реджина става първата жена-президент на Кингсбъроу Колидж. Джулиани се жени два пъти, но Реджина никога не се оженила отново.

Кралица Елизабет и принц Филип

Кралица Елизабет и принц Филип са втори братовчеди по линията на датския крал Кристиан IX. Най-напред се срещат, когато Елизабет е на 8 години, а Филип – на 13. Дори тогава всички смятали, че познанството ще свърши с брак. Това се случва през 1947 г., чакайки Елизабет да навърши 21 години, двойката бързо се омъжва. Оттогава насам двойката на монарсите живее щастливо в продължение на 70 години, въпреки факта, че в сърцето на семейния им живот се крие интереса, а не любовта.

Томас и Марта Джеферсън

Advertisement

Легендарният президент на Съединените щати е забележителен заради широките му възгледи за секса. Той не само се омъжва за втората си братовчедка Марта, но и много време преди брака съжителства с 14-годишна черна робиня, която му ражда няколко деца. Освен това робинята официално принадлежала не на Джеферсън, а на тъста му, бащата на Марта. След смъртта на баща си, Марта става единственият наследник на имението на баща си, включително и на робите, включително на бившата партньорка на Джеферсън. Интересен триъгълник!

Хенри VIII и Катерина Арагонска

Първата съпруга на Хенри VIII, Катерина Арагонска, преди Хенри, се ожени за брат си Артър. Артър умира от туберкулоза преди да навърши 20 години, а Катрин побързала да обяви, че бракът не е бил консумиран в първата брачна нощ. След това Хенри я взима за съпруга, въпреки факта, че Катрин е и втора братовчедка.

Мартин Ван Бюрен и Хана Хоос

Мартин ван Бюрен, осмият президент на САЩ, почти никога не е говорил за своята ранно починала съпруга. Но благодарение на историците знаем, че Мартин ван Бюрен и съпругата му Хана са доведени брат и сестра. Те израснали заедно в холандската диаспора в Ню Йорк, в крайна сметка се влюбили, оженили се и имали пет деца. Бракът им бил щастлив, но на 35 г. Марта умира от туберкулоза. Ван Бурен не се оженил отново.

 

 

 

loading...

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format