20 Необичайни Забрани В Различни Страни По Света, С Които Трябва Да Се Съобразите


Ако искате да пътувате, тогава определено трябва да знаете, че всяка страна има свои правила, закони и насоки, които трябва да се спазват безпрекословно, дори и да ви се струват много странни.

Не може да оцелеете без разрешението за прераждане в Тибет 

Китайското правителство издаде указ, според който превъплъщение на будистките монаси е незаконно без специално разрешение. Това решение беше взето през 2007 година. Разбира се, контролирането на изпълнението на такава забрана е трудно, обаче, са съвсем ясни причините за появата й. Това било направено, за да обиди Далай Лама и да подкопае влиянието му върху обществото.
Във Франция има правила за използване на кетчуп и майонеза в училище 

Във френските училища, използването на сосове се контролира от закона. Той е изобретен за подобряване на хранителните свойства на обяд в училище. По закон сос трябва да се сервира с ястие, а не да се осигури със свободен достъп. Така страната се грижи за здравето на учениците. Това постановление е публикувано през 2011 г.

Исландия забрани стриптийз клубове

В Исландия, не можете да използвате голото тяло на работниците и служителите, както и източник на доходи. Тази забрана дойде през 2010 година. В резултат на това, Исландия стана първата страна в света, със забрани на такива институции, които не са по религиозни причини.

Канада забрани проходилките за деца

От съображения за безопасност, канадците са забранени проходилките. Те са просто устройство, което помага на детето да остане право, обаче, в Канада, децата могат само да пълзят, защото от 2004 г. насам проходилките са забранени, защото са твърде опасни. Ако видите дете в проходилка, можете да очаквате глоба в размер на стотици хиляди канадски долара.

Advertisement

Удължение за коса и коса „конска опашка“ са забранени в Иран за мъжете

От 2010 г. има стриктна политика на Иран за прическите. Има забранени „западни прически“, включително и гел за коса и дълга коса, събрана на опашка.

В Сингапур, не може да се дъвче дъвка

В Саудитска Арабия и Пакистан не могат да празнуват Деня на влюбените 

От 2017 г. в Пакистан е забранен Свети Валентин. Причината е, че това не е мюсюлманска традиция. В Индонезия, която прие подобно решение: правителството забрани идеята за такъв празник. В Саудитска Арабия  е забранено да се продават стоки за този ден от 2008.

В Рим е забранено да се съхранява златна рибка в голяма стъклена купа 

В Рим е забранено да се съхранява златна рибка в кръгъл стъклен аквариум, тъй като се смята, че тази форма на купата не осигурява достатъчно кислород и рибата да бъде може да ослепее.

В Рим е забранено да не разхождате кучето си

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format