17 Стряскащи Исторически Снимки, Които Е Задължително Да Се Видят


През последните няколко години по света са направени много повече снимки, отколкото в предишния век, защото сега всеки мобилен телефон има камера. Независимо от това, фотографите от миналото също успяха да хванат доста интересни неща.

Ние ви предлагаме една колекция от снимки, които ще останат в историята завинаги.

1. Първата снимка на човек, 1838 г.

За да бъдем по-точни, това е дагерротипно изображение на Boulevard du Temple в Париж, направено от  Луи Дагер от прозореца му през пролетта на 1838 г.

2. Индианска татуировка на лицето на бяла жена, 1863 г.

Родителите на Олив Оатман били убити през 1859 г., когато била едва на 14 години. Самата тя била отвлечена от индианци, а след това била продадена като робиня на Мохаве. След 5 години, прекарано в племето, младата жена успява да се върне в американското общество. Може би Мохаве не е третирала Олив като роб, а като равна, защото са й направили татуировки, които те носели.

3. Първата известна снимка на неприличен жест, 1886 г.

Очевидно фотографът е направил нещо нередно на бейзболния играч Чарлз Радбърн, защото той, без да мисли, два пъти показа среден пръст на апарата. Този акт остава в световната история като първият неприличен жест, уловен в снимка.

4. Студенти след снежна битка, 1893 г.

Advertisement

Така изглеждат тези принстънски студенти след привидно невинна битка със снежни топки. Те лесно биха могли да минат за войници, които току-що са се завърнали от бойно поле или за жертвите на бесни пчели.

5. Скулптор помага на ветеран да прикрива последствията от наранявания, 1917 г.

В началото на 20-и век пластичната хирургия далеч не е била перфектна, но имало алтернатива: маски, заместващи загубените части на лицето. Един от експертите при вземането на такива маски е скулпторът Анна Колман Лад . Разбира се, този метод не може да направи лицето както преди, но много хора, които страдат, продължили да имат взаимоотношения и престанали да мислят за самоубийство.

6. Най-високият човек в историята на медицинските наблюдения през 1930 г.

„Алтон Гинт“, Робърт Першинг Вадлоу, все още остава най-високият човек в световната история: той е висок 272 см и тежи 199 килограма. За съжаление, Робърт е живял кратко и е починал на 22 години през 1940 г.

7. Германски работник отказва да вдигне ръка в нацистката поздрав, 1936 г.

Името на този човек е  Август Landmesser. С жеста си той изразява несъгласие с политиката на Третия райх, защото не може да се ожени за еврейката Ирма Еклер. По-късно Ирма била изпратена в концентрационен лагер, където била убита, а Август влиза в наказателен батальон и изчезва.

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format