14 Категорични Доказателства, Че Целият Ни Живот Е Една Голяма Лъжа


Ето, градите бизнеса си, вярвате в стереотипи, а след това се оказва, че всичко, в което сте вярвали, е лъжа.

Вижте някои факти, които вероятно ще преобърнат света ви с главата надолу.

14. В космоса има гравитация.

На космическите станции има гравитация, въпреки че е по-слаба, отколкото на повърхността на планетата. Астронавтите главно падат много бавно заедно със станцията, което води до  безтегловност.

13. Наполеон е бил доста висок.

В средната височина във Франция по това време е около 5 ‘3 „‘ – 5 ‘4“ „, което означава, императорът не е бил никак нисък. Наполеон не харесвал високите шапки, предпочитал малките, което малко намалява ръста му. И погрешното предположение на психолог заедно с грешката на преводача дали началото на термина „Наполеонски комплекс“, който всъщност няма нищо общо с Бонапарт.

12. Колата в стъклени бутилки е различна от колата в кутии.

Вкусът се влияе от редица фактори, включително допир и миризма. Една и съща напитка в различни съдове ще има различен вкус. Сара Риш, химик по храните, смята, че полимерите, покриващи вътрешността на алуминиевата кутия, могат да поемат част от вкуса и миризмата, докато стъклото е химически инертно (няма вкус и мирис). Това вероятно е и с колата в стъклени бутилки, която се смята за най-вкусната.

Advertisement

11. Ето как кърпите се подреждат в магазините.

Някои магазини използват всякакви трикове за маркетинг или чисто и просто за удобство. Това е пример за решение против кражба: трябва да помолите асистент в магазина, за да ви донесе стоката, който искате да купите.

10. Земята не е кръгла.

Тя има формата на геоид.

9. Hello Kitty не е котка

Антропологът Кристин Р. Яно изследва „Hello Kitty“ като феномен на масовата култура през последните няколко години и е установил, че не е котка, а момиче, самостоятелен герой. Доказателството е, че никога няма да видите Hello Kitty на четири лапи, а и тя също има котка за домашен любимец.

8. Диамантите са евтин въглерод в излишък.

De Beers има монопол на пазара на диаманти: основателите на компанията първо са купили диамантени мини в Южна Африка през 1888 г. и след това са започнали да купуват на други места, където те, както се оказаха, тези не толкова скъпоценни камъни са били добивани. Високите до небето цени на диамантите са резултат от  маркетинговата тенденция на компанията и слабостта на техните собственици.

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format