11 признака, че си от България!


Ние българите сме много темпераментни хора! Ние си имаме своите особености и те са доста интересни. В тази статия ще се постараем да ги представим по възможно най-обективен начин. Да започваме.

1. Ние българите знаем какво НЕ харесваме! Доста често хората обичат да говорят за това, което харесват. Ние не сме така! С часове можем да изброяваме това, което ни смущава. Не обичаме определена музика, определени хора от хайлайфа, не обичаме да ядем определени неща и прочие. Обичаме да акцентираме върху негативното, което не е непременно лошо. Ние сме хора, които можем да видим грешките, сега остава да започнем да ги поправяме.

2. ОПА! Кой ти казва извинявай в България! Вървиш си по улицата и случайно буташ едно рамо на някоя мацка – „Опа!“. Решаваш да се избазикаш с някой приятел, който се засяга – „Опа!“. Жената ти е казала да сготвиш супичка, ама тя е постояла на печката и е станала на яхнийка – „Опа!“. Думата е кратка и благозвучна, а ние българите си падаме по такива неща.

3. Ние сме едни от малкото, които кимат за „Не“, но в същото време и за „Да“. Ние си кимаме и си мърдаме главата постоянно, но без да влагаме някаква мисъл в това. Дали сме съгласни, или не, все кимаме, уви. Понякога пък си клатим главата нагоре-надолу – отново и за „Да“, и за „Не“. Не са рядкост и хибридните комбинации между двете. В интерес на истината е доста забавно и отличаващо. Добре, че българите можем да правим физиономии и да препсуваме по-често, че да ни разбират какво имаме предвид :).

4. Черното не се носи само на погребение! Модата е нещо сложно, и не само защото сме българи. Комбинирането на цветове е за примадоните, а ние не сме такива. Черните дрехи си отиват на всичко и са годни за всяка ситуация. Освен това, черното излъчва сериозност, стил, класа – секси е. А и да не забравяме, че черното е единствения цвят, който всички харесват!
!show_ad!
5. Аз разбирам от всичко! И ти, нали? Е, това е защото сме от България! Няма нужда да си правил нещи или да си чел за него, за да знаеш как става. Ние с 5 лева можем да завъртим бизнес за милиони или да вдигнем небостъргач, поне на приказки де. Ние сме тези, които знаем как се лекуват нечувани болести и как трябва да се управлява страната. Като цяло е малко комично, но е факт, че разбираме от всичко, определено вярваме в това. Е, често се стига до ексцесии, когато двама разбирачи се срещнат очи в очи, но какво да правиш.

6. Опашка..Ъъъ! Аз не обичам да се редя на опашка, а ти? Определено ние сме хората, които не зачитаме този тип подреждане пред касата. Винаги времето ми е по-ценно от това на другите и винаги ме чака някой на легло. Добре, че българите сме много състрадателни и обикновено ме пускат, макар и през псувня и някоя закана. Все пак, понякога има хора, които не ме пускат и ми се карат. Не могат ли да осъзнаят, че хора като мен и теб могат да променят света и да решат проблемите на България, защо ни губят времето?

Advertisement

7. Няма непоправима грешка или проблем! Нали разбираме от всичко, ако е печката ще я оправим, ако е пералнята ще я оправим. Разбира се имаме решение и за хладилника! Освен, че ще го поправим, ама не се знае кога, ще опаковаме храната и ще я държим през нощта на терасата, за да не се развали – ние не сме прахосници. Съседите се оплакват, че някой пуши в асансьора! Ще го издебнеш и ще нашамариш, за да му е за урок. Ако си ти, то ще спреш за няколко дни докато отмине суматохата. Загазили сме яко? Само ние българите можем да се отървем от всичко! Имам чувството, че ще измислим как да изкярим и от ядрена война!

8. Имаме куп смешни истории и повечето завършват с глоба! Жената чакала на легло и си спрял неправилно до аптеката, за да купиш предпазни средства? Точно в този момент някой полицай те е издебнал и ти е написал акт. Рядко се качваш в градския, но точно когато си се качил си забравил да си купиш билет? Много ясно, че са те проверили, но не си се дал лесно. Започнал си да говориш на измислен френски, за да заблудиш, че си чужденец? Набил си контрольорката или просто си набутал портфейла си в нейния джоб и си се развикал, че те е ограбила? Разкажи ни и ние ще ти разкажем нашите истории!

9. Няма българин, който да мрази България! Без значение, че пътищата ни не струват, политиците ни са корумпирани, всички са бедни, ние ще обичаме винаги България! Винаги ще се хвалим, че имам традиции, хубава история и най-красивата природа. За ястията на баба няма нужда да казваме. Мисля, че другите нации трябва да взимат пример от нас.

10. Само ние харчим пари, които нямаме! Новата математическа теорема е дело на българин. Коя друга нация може да има 500 лева и да си купи неща за 1000? Даа, имам телефон за 1000 лева, нищо, че заплата ми е 400. 40-инчовата плазма на стената струва повече от ателието, в което живея, но няма нищо. Е, вярно, че често си имаме дразги с някой си съдия изпълнител, но какво разбира той от бюджетиране.

11. Можем да живеем с родителите си до последния си миг! Няма значение със съпруг/а или не. Ние обичаме родителите си и с удоволствие живеем с тях. Мама може всичко и няма нужда друг да го прави. С татко винаги може да си пийнем и да гледаме някой мач, защо да нарушаваме семейната идилия. Не само, че не искаме да изоставим родителите си, но и не можем. Често заплатата стига само за ракийка и цигари, за наема няма. И не, да знаете не е смущаващо да правиш любов докато вашите са в другата стая.

Advertisement

Comments 0

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format