11-те най-странни сватбени традиции и обичай, които се правят в различни точки по света


Има няколко сватбени традиции –  ергенско и моминско парти, хвърляне на букета – които са широко известни и практикувани по целия свят. И има някои ритуали, които практикуват само хората от определени страни или култури.

Екипа от „Bright Side“ намериха някои изненадващи сватбени традиции от различни страни.

1.Рязане на дънер, Германия

Една стара немска сватбена традиция е рязане на дънер с голям трион с 2 дръжки. Този акт показва способността на брачната двойка да работи заедно и да преодолее всякакви пречки, които могат да се случат в брака им.

2. Две деца, Судан

В племето Нуер в Судан младоженецът може да се ожени, ако плаща с определен брой стада говеда. Сватбата е пълна само когато съпругата ражда 2 деца. Ако съпругата има само едно дете, съпругът може да поиска развод. Ако съпругът умре, брат му трябва да стане съпруг на вдовицата.

3. Чупене на камбана, Гватемала

Advertisement

След сватбената церемония в Гватемала се провежда прием в дома на съпруга. Майка на съпруга поздравява новата двойка, като разбива бяла камбана, пълна с ориз, брашно и зърно, символираща благоденствие и изобилие.

4. Откупване на булката, Румъния

В Румъния и в някои други европейски държави може да се разиграе сцена за отвличане преди сватбената церемония. Булката е „отвлечена“ от семейство, приятели или наети актьори, а младоженецът трябва да я спаси, като плати откуп с пари или напитки.

5. Чупене на чаша, еврейска традиция


Когато една еврейска сватбена церемония завърши, булката и младоженеца трябва да счупят чаша с крака. Има множество значения и едно от тях е да докаже, че в брака има скръб и радост и това представлява ангажимента винаги да са един до друг.

6. Плач, Китай

Булката от етническата група Tujia в Китай трябва да плаче по един час всеки ден за един месец преди сватбата и на самата церемония. 10 дни след като булката започва да плаче, майка й се присъединява и след това 10 дни по-късно баба й се присъединява към двете. До края на месеца всяка жена в семейството плаче заедно с булката. Предполага се, че това е израз на радост и щастие. Тъй като жените плачат в различни тонове, звучи почти като песен.

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format