10 Книги, Които Всъщност Са Били Написани Под Влиянието На Кокаина


Обикновено разглеждаме музиканти, режисьори и актьори, които имат лоши навици като ежедневие. В края на краищата те са творчески хора. Но когато става въпрос за писатели, които също са творчески, по някаква причина не мислим, че е добре да имат същите навици.

Решихме да търсим писатели, които са написали своите книги, докато са пристрастени към наркотиците.

1.Стивън Кинг 

 

Стивън Кинг дори не се опитва да скрие факта, че много от произведенията му са написани под влиянието на кокаин. Освен това дори не си спомня да ги пише. В интервю за „Ролинг Стоун“ той каза, че е използвал кокаин от 1978 до 1986 г. и е написал около 10 романа. Някои от тях са „Тя“, „Тъмната кула“, „Седмица за домашни любимци“ и „Щандът“.

2.Кен Киси и неговият ЛСД клуб

През 1959 г. Кеси работи като асистент по психиатрия в болница (спомените за това преживяване са частично използвани в „Полет над кукувиче гнездо“), където той участва в някои експерименти. Те са част от изследването на влиянието на ЛСД върху човешкото тяло. През 1964 г. той прави истинска кошмарна революция в САЩ, когато създава общността „Merry Pranksters“, която популяризира ЛСД. Те организираха партии, които бяха по-големи от тези в „Проект X“. Те дори имаха разплод в ЛСД!

3.Жан-Пол Сартр и неговата диета

Advertisement

Според Ани Коен-Солал, която е написала биографията на великия екзистенциалиаст, диетата на писателя е включвала: 2 пакета цигари, изпушването на 1-2 лули, една четвърт бутилка твърд алкохол, 200 милиграма амфетамини, 15 грама аспирин и една опаковка барбитурат. Известна ни е и следната история: През 1929 г. Жан-Пол Сартр решава да пробва нов вид наркотик – мескалин, който има сходно действие с това на LSD-то. Когато го взел, Сартр започнал да вижда раци навсякъде, които го преследват и го „гонят“ по улицата. Въпреки сериозната си „диета“ писателят умира на 74 години.

4.Писатели в годините на НЕП

 

Интересен факт: в постреволюционната Русия кокаинът е по-лесно да се получи от бутилка водка. Нямаше норми или закони, които да го забранят. Продават се на пазари и в магазини за цигари. Това вероятно е произхода на мита, който някога е имал най-дългият романтизъм Владимир Маяковски с кокаин.

Тази информация не се потвърждава от всички източници. Ние наистина не вярваме, но кой знае?

5.Чарлз Дикенс и викторианското време

Дикенс живее във викторианския период, когато употребата на наркотици (опиум и кокаин) е популярна, достъпна и не забранена от лекарите. Понякога лекарствата са били предписани като антидепресанти. Големият писател е бил пристрастен към наркотиците и често имал халюцинации.

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format