10 Грешки, Които Ви Карат Да Изглеждате По-Малко Привлекателни


Харизмата не е някаква вродена способност. Можете да я придобиете, ако работите върху себе си известно време.

Тук са събрани типични грешки, които ни пречат да спечелим сърцата на хората. Бихме искали да дадем някои съвети как да ги избегнете.

10. Представяте се неуверено

Представянето на нови хора не е лесно, знаем. Изкушавате се просто да си проправите път и да седнете тихо в някой тъмен ъгъл някъде.

  • Защо не: Вероятно ще изглеждате затворен човек, който не се интересува от никого.
  • Правилно: Кажете „Здравей / Здравей! Аз съм така и така“, Здрависайте се с всички и направете зрителен контакт.

9. Не представяте вашите спътници на лицето, с което говорите

Advertisement

Разхождаш се с приятелката си, когато срещаш някого, когото познаваш и започваш да разговаряш, докато другия стои неудобно край вас. Познато ви е, нали?

  • Защо не: Това ви кара да мислите, че вашият приятел е притеснен от някой, или от себе си, или от познатите, които току-що сте срещнали.
  • Правилно: Ще е достатъчно да кажете „Това е Алекс“, а разбира се и да ги запознаете. Лесно е, все пак всеки ще се чувства по-комфортно, особено новия човек в компанията.

8. Забравяне на имена

  • Защо не: Винаги можете да кажете, че имате лоша памет, но това  е глупаво извинение. Хората ще мислят, че си надменен сноб.
  • Правилно: Дейл Карнеги казва, че името на човека е най-сладкия звук на всеки език. Има няколко прости техники за запомняне на имена. Ако вашият противник каже „Здравейте, аз съм Франсис“, трябва да отговорите, „Здравейте Франсис!“ И след това повторете името му в следващия разговор поне няколко пъти.

7. Говорите за неща, от които никой не се интересува

Не се впускайте в дълъг анализ на неща, от които хората, с които говорите, не се интересуват. И не говорете за сложни хранителни навици, ако те не са спортисти.

  • Защо не: Монолог, от когото никой не се нуждае, е само загуба на усилие. Хората ще избягват разговора с такъв човек все повече.
  • Правете така : Накарайте хората, с които говорите, да участват в разговора. За тази цел темата трябва да представлява интерес за всички. Ако никой не ви попита нещо по време на речта ви и всички започват да говорят за нещо друго веднага след това, може би не са ви прекъсвали от учтивост?

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format