Тези 8 характерни черти тровят сериозно семейния живот! Избягвайте ги, ако искате да спасите семейството си!


Не всеки е благословен с добър характер. Всеки човек има уникална личност и има своето собствено разбиране за това как да се справи с трудностите. Често е по-лесно да се стигне до решение в аргумент, ако участващите хора се съгласят да се отнасят взаимно с уважение и да проправят път към компромис, вместо да създават непоносими условия поради неприятното си поведение.

Екипа на „Bright Side“ се опита да разбере кои личностни черти са ненужни, когато става дума за разрешаване на конфликти.

8. Навик да се вземат решения за двамата

Въпреки че понякога може да е наистина хубаво някой да реши всичките ви проблеми и да ви позволи да не се притеснявате за нищо, това не винаги е знак за любов. Ако някой прави всички решения за вас през цялото време и не взема под внимание вашето мнение, струва си да си зададете въпроса дали този човек наистина го е грижа за вас или  просто чувства нуждата да доминира.

7. Желание да контролира всичко

Advertisement

Някои хора планират планове; те се чувстват спокойни и сигурни, когато имат план и когато всичко върви според техния план. Въпреки това, ако човек проявява контролиращо поведение и неговото или нейното нужда да контролира всичко, което ви пречи да се чувствате спокойни и сигурни, може да бъде нещо, което си струва да обсъдите с партньора си.

6. Навик за оправдание

Взаимното уважение е основата за здрави отношения. Ако двама души се чувстват комфортно със своите партньори, те започват да живеят почти синхронизирано. Ако един партньор поиска другият да изхвърли боклука, другият ще се съгласи, защото той или тя се интересуват от поддържане на връзката хармонично. Ако обаче една връзка има нерешени въпроси, вероятно е исканията на един от партньорите да бъдат игнорирани и да срещнат оправдания от другия.

5. Зависимост

Не си струва изграждането на взаимоотношения, в които един от партньорите зависи от другия. Финансовата зависимост в отношенията е доста обичайна, но може да доведе до много проблеми. В началото и двамата партньори не обръщат много внимание на разликите, тъй като и двамата се фокусират повече върху чувствата си един към друг. Но след като страстта угасне, финансово зависимият партньор може да започне да се чувства неудобно. Ето защо е по-добре двамата партньори да са на приблизително същото финансово ниво и да имат общи интереси. Взаимоотношенията могат да пострадат и дори да свършват, ако има огромна разлика между равнищата на образование, финансовото положение и интересите на партньорите.

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format