Един човек си купил употребяввана кола и няма да повярваш какво намерил в жабката.. Изумително!


Тези, които са загубили най-ценното, знаят стойността на живота и спомените си. Тази банална и тъжна история бе разказана във Facebook от баща, който подари на дъщеря си за рождения ден една употребявана кола. Кевин я купил, за да я подари през март, когато Джейд навърши 16 години, а дотогава той карал колата. Пробвал как се държи машината, проверил дали няма нужда от някакъв ремонт.

Един ден той отвори жабката на таблото и намери плик, в който беше следното писмо:

„Към настоящия собственик на тази кола …

В това писмо искам да ви кажа, че закупената от вас кола е повече от просто превозно средство. Тя принадлежи на майка ми. 25 февруари 2015 г. майка ми се спомина. Мама умря по време на пожар в къщата с моята десетгодишна дъщеря и леля. Този черен ден беше последният, когато тя седя зад волана. Бабата и внучката ходиха в търговския център, за да пазаруват и да отидат на фризьор.

Имам много спомени с тази кола. Всичко, което имах, включително и къщата, сега изчезна и тази кола е последната свързваща нишка с миналото. За съжаление се оказа, че тя не може да бъде покрита от застраховка и трябваше да бъде продадена. Вече загубих всичко и сега губя последното. Нещо, което ми напомни за най-близките и най-скъпи хора. И не по собствена вина.

Advertisement

Не, не се ядосвам и по никакъв начин не ви обвинявам. Напротив, надявам се, че тази кола ще бъде най-доброто, което някога сте имали и ще пътува още 100 години! Надявам се, че на задната седалка винаги ще се чува смях на деца, ще има  играчки и други неща, скъпи за сърцето. Семейството ми изпълни тази кола само с любов и радост, а аз промених повече памперси в нея, отколкото можете да си представите. Така че, ако откриете бебешки биберон или восъчен пастел, знайте, че те принадлежат на моето бебе. На таблото има малко място. Когато с дъщеря ми и аз ходехме някъде, обичахме да си представяме, че се втурваме да посрещаме приключенията! И винаги си слагаше краката там.

С кола има няколко малки вдлъбнатини – аз и дъщеря ми се учихме да караме велосипед, а тя се удари в колата. Беше 10 месеца преди трагедията. Знам, че за теб е просто кола, но за мен това означава много повече. Тук е минал цял живот. Имахме всичко: приключения, радост, любов … Така че, когато станахте собственик, не забравяйте, че това не е просто кола! Това е памет. Последното парче, оставено от моето семейство. Моля те, грижи се за нея добре. Пускайте понякога песни – машината ги обича. Особено „Големият зелен трактор“. Това беше любимата песен на дъщеря ми и дори помолих да я пуснат на погребението. Между другото, името й е Силвия. Дъщеря ми и аз я кръстихме

Сега сте охранявани от ангели. Ангелите ми. Говорете с тях понякога – те ще бъдат доволни. Сега съм много затруднен, след като съм платил три погребения, но продължавам да се надявам, че в бъдеще ще мога да спестя пари. Ако изведнъж решиш да продадеш Силвия, обади ми се. Може би ще мога да си я върна. Бъдете щастливи, живейте, обичайте се! Желая всичко най-добро за теб и за Силвия.

Човекът, който стана новият собственик на Силвия, призна, че чете съобщението вече със сълзи. Кевин споделил находката си във Facebook, а тя просто покори потребителите.

Тами Варингтън не била безразлична към историята и успяла да събере средства чрез интернет платформа, за да купи колата. Тя я подарила на предишната й собственичка. Сабрина не можела да повярва, че скъпият й спомен е отново при нея.

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format