Внимание! Не яжте тези храни! Съдържат множество токсини и са опасни за здравето!


Често разглеждаме суровите зеленчуци, семена и морски дарове като най-здравословните варианти, защото съдържат купища витамини и омега-3 мастни киселини. Това, което не знаем, е, че някои от тези храни също съдържат токсини, които могат да бъдат потенциално смъртоносни.

Разгледайте списъка, който колегите от „Bright Side“ направиха за вас, за да проверите колко от тези неща не сте знаели.

1. Касава


Също известен като тапиока или маниока, касава е основна основна храна в развиващия се свят, осигуряваща основно меню за над половин милиард души. Но имайте предвид, че неправилната подготовка на касава може да остави достатъчно остатъчен цианид, за да предизвика остра цианидна интоксикация, частична парализа или дори смърт.

2. Скариди

Скаридите се отглеждат във ферми и това е факт. За да се предотврати разпространението на инфекции, болести и паразити, фермерите пълнят храната на животните с антибиотици и запълват водите с пестициди и фунгициди. Големи количества химически добавки, включително хлор, също се добавят към този разрушителен коктейл, за да се поддържа пренаселената популация.

3. Картофи

Advertisement

Не се паникьосвайте! Като цяло картофите са напълно безопасни зеленчуци. Въпреки че, ако оставяте картофите в прекалено влажни или светли места твърде дълго, ще започнат да покълват. И тези кълнове действително съдържат токсични съединения, известни като гликоалкалоиди. Дори да премахнете кълновете, трябва да изхвърлите целия картоф, тъй като отровата може да е в самия картоф, ако прекара твърде много време.

4. Бадеми

Горчиви сортове от това семе (не ядки) съдържат по-големи количества цианид от сладките бадеми. Екстрактът от горчив бадем се е използвал като лекарство, но дори в малки дози ефектите са тежки или смъртоносни, особено при деца; цианидът трябва да бъде отстранен преди консумация. Ето защо всички комерсиално произведени бадеми, продавани като храна в САЩ, са сладки сортове.

5. Бамбукови стръкове

Бамбуковите стръкове се използват в много азиатски ястия и бульони. Искаме да знаете, че суровите бамбукови стръковесъдържат цианогенни гликозиди, същите токсини, съдържащи се в касава. Тези токсини трябва да бъдат унищожени чрез цялостно готвене и поради тази причина пресните бамбукови стръкове често се варят, преди да се използват по друг начин.

Advertisement

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format