Виж най-опасните училища и курсове на земята.. Аз настръхнах..


Повечето училища са едни и същи: училищни автобуси, класни стаи, уроци, кафенета. И все пак има училища, различни от тези, с които сме свикнали.

Събрали сме за вас най-необичайните и екстремни училища в света, които вероятно не сте могли да си представите. Нека вървим по пътя към знанието!

1.Филипинска академия по плуване, Боракай

Това училище ви учи да станете истинска Ариел … или Посейдон. То приема деца и възрастни и има различни програмни нива – от начинаещи до инструктори.

И ако винаги сте мечтали за ярка лъскава приказка, но се страхувате от водата, можете да се превърнете в русалка с 30-минутна фотосесия.

2.Зоологическа школа в Сан Антонио, САЩ

Целта на училището е да учи децата да защитават и оценяват природата, да развиват социални и фини двигателни умения и да ги подготвят за по-нататъшно образование чрез преподаване на математика и предучилищна грамотност.

Децата прекарват поне половин ден в Зоопарка, за да опознаят света на животните чрез игри и лекции.

3.Училище в Буенос Айрес

В Буенос Айрес, Аржентина, има училище в един от най-популярните футболни стадиони в страната. Класове често се провеждат по време на игри, а децата могат да ги наблюдават през прозорец. Колко трудно е да се съсредоточите върху изучаването!

Advertisement

4.Село Атуле’ър

В Атуле’ер, Китай, образованието е нещо към което децата трябва да се стремят. При походи, те се изкачват по стръмните стълбове на лозята и се придържат към скалите на 90-минутно пътуване до училище.

Изкачването е толкова опасно, че беше решено да се приеме някаква програма за пансиони, така че сега децата се връщат вкъщи само два пъти месечно.

5.Детска градина в гората

Това са детски градини, където децата могат да играят и да се учат в естествена среда, а не в скучни класни стаи. Макар да изглежда, че децата се забавляват там, образователният процес се изгражда, за да научат изкуството, комуникацията и математиката.

6.Елемент Гулу, Китай

Това е може би най-отдалеченото училище в света. То се намира в провинция Съчуан, почти в облаците, а еднопосочният престой отнема 5 часа.

7.Колеж  „Гуптън-Джоунс“, Атланта

Да, това е училище за тези, които са решили да направят кариерата си в погребална служба. В колежа „Гуптън-Джоунс“ те учат всичко, от изискваните практически умения до етичното поведение, за да помогнат на хората да се справят със смъртта на близкия човек.

loading...

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
error: Не копирай, а измисляй :)
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Gif
GIF format